Který Chatbot Vám vyhovuje nejvíce?

AI chatboty, neboli inteligentní asistenti, se stali nepostradatelnou součástí digitálního světa, poskytujíc uživatelům širokou škálu funkcí – od jednoduchých konverzací až po komplexní analýzy dat. Tyto systémy jsou navrženy tak, aby rozuměly a reagovaly na lidský jazyk přirozeným a intuitivním způsobem, čímž usnadňují uživatelům řešení každodenních úkolů. Chatboty jako ChatGPT od OpenAI, Copilot od Microsoftu nebo Gemini od Google (dříve známý jako Bard) se staly mezi uživateli velmi populárními díky jejich schopnosti adaptovat se na různé potřeby a preference.

Chatbotů neboli AI asistentů stále přibývá, jen si vybrat. Mezi nejznámější patří ChatGPT od Open AI, Copilot od Microsoftu a Gemini od Google (původně Bard). Já jsem se rozhodla využívat všechny tři v neplacené verzi. Do všech jsem se přihlásila – do ChatGPT potřebujete zadat email a telefonní číslo (zároveň můžete vyzkoušet i přihlášení přes Google), do Gemini účet od Google a Copilot má dvě možnosti přihlášení, obě souvisí s emailem, ale o tom až příště. To, že jste přihlášeni má mimo jiné výhodu historie, můžete se k jednotlivým tématům libovolně vracet.

Jak tedy postupuji? 

1.  Vytvořím prompt, který vložím minimálně do dvou chatbotu (asistentů AI). 

2. Následně si jednotlivé výstupy porovnám a rozhodnu, který mi více vyhovuje nebo je pro mě více inspirativní. Je třeba brát v úvahu, že ChatGPT má data do roku 2022 a není napojen na internet oproti Copilot, který Vám generuje i odkazy, z kterých čerpal, stejně tak Gemini má přístup k internetu. 

 

V současné době většina Chatbotů využívá internet. Co se týče ChatuGPT, dává uživatelům možnost využít bezplatně jejich pro verzi v omezeném množství promptů. 

Který zkusíte vy?