Copilot

Copilot – chat využívající AI, nabízí několik možností, jak s ním pracovat. My se seznámíme se těmi, které jsou k dispozici zdarma.

Nechcete-li si vytvářet účet nebo se někam přihlásit, a přesto byste rádi využili chatbota, Copilot Vám to umožní. V prohlížeči zvolíte copilot.microsoft.com a můžete začít chatovat, ale pouze s omezeným počtem dotazů a délkou konverzace. Pokud chcete neomezeně konverzovat, využívat historii chatu, možnosti generování obrázků, pluginy, je potřeba se přihlásit soukromým účtem. Trochu jinak funguje Copilot, když se přihlásíte firemním nebo školním účtem, na stránce se objeví zelený nápis chráněno. Což znamená, že se neukládá historie chatu, chatbot se na pozadí neučí ze zadaných promptů a z dat v chatu, tím by měla být zajištěna lepší ochrana osobních dat.

Copilot v každém případě generuje odkazy na stránky, z kterých čerpal a nabídne Vám další návodné otázky k tématu. Současně je k dispozici v internetovém prohlížeči Edge v pravém rohu modrá ikonka Copilot, která Vám během chvilky vytvoří souhrn webové stránky nebo článku, aniž byste ho museli celý číst.

Mgr. Monika Pliešovská