Jak si v Copilotovi vygenerovat i českou písničku?

 

Microsoft Copilot jakožto chatbot založený na GPT4 asi není potřeba představovat. Je dostupný všem zdarma a to dokonce i v základní verzi bez nutnosti přihlášení a vytváření účtu. Nicméně pokud se do Copilota na adrese copilot.microsoft.com přihlásíte soukromým účtem Microsoft, získáváte plno zajímavých funkcí navíc jako je třeba historie chatu, customizované GPT nebo pluginy, se kterými je možné rozšířit základní funkcionalitu právě třeba o generování hudby. Nutno podotknout, že anglicky skládaná hudba se rýmuje po poznání lépe ale vzpomeňte, kde jsme bylůi s generováním obrázků pomocí AI před rokem (vlastně i před půl rokem) a kde jsme teď.

Pokud si řeknete ihned po otevření Copilota o vygenerování písničky, dostanete pouze „text“. Jak je vidět, angličtina mu jde zatím, jak jsem psal, o něco lépe.

1
2

To pravé AI kouzlo začne jakmile si zapnete plugin Suno. Ten se zapíná v části Moduly plug-in, která se nachází v pravém horním rohu a je potřeba jej zapnout na začátku konverzace, není možné jej zapnout v průběhu konverzace.

4
5
Samotný audiovýtvor si můžete poslechnout rovnou jako součást konverzace nebo odkaz na skladbu sdílet jako to teď udělám já, abyste měli možnost si poslechnou českou anglickou verzi toho, co Copilot společeně s pluginem Suno vymyslel.
Zdroj: KLATOVSKÝ, Karel. O technologiích nejen ve školách [online]. [cit. 19.3.2024]. Dostupný na WWW: https://www.klatovsky.cz/2024/03/jak-si-v-copilotovi-vygenerovat-i.html