Kterého chatbota používat?

 

Chatbotů neboli AI asistentů stále přibývá, jen si vybrat. Mezi nejznámější patří ChatGPT od Open AI, Copilot od Microsoftu a Gemini od Google (původně Bard). Já jsem se rozhodla využívat všechny tři v neplacené verzi. Do všech jsem se přihlásila – do ChatGPT potřebujete zadat email a telefonní číslo, do Gemini účet od Google a Copilot má dvě možnosti přihlášení, obě souvisí s emailem, ale o tom až příště. To, že jste přihlášeni má mimo jiné výhodu historie, můžete se k jednotlivým tématům libovolně vracet.

Jak tedy postupuji, vytvořím prompt, který vložím minimálně do dvou chatbotu (asistentů AI). Následně si jednotlivé výstupy porovnám a rozhodnu, který mi více vyhovuje nebo je pro mě více inspirativní. Je třeba brát v úvahu, že ChatGPT má data do roku 2022 a není napojen na internet oproti Copilot, který Vám generuje i odkazy, z kterých čerpal, stejně tak Gemini má přístup k internetu.

Mgr. Monika Pliešovská, lektorka ITveSkole.cz

V případě zájmu o DVPP na toto téma nás prosím kontaktujte: Martina Burleová, tel.: 602 730 415, email: mburleova@itveskole.cz.