Výjezdy žáků do Otevřeného mlýna

Rádi bychom Vás pozvali do Otevřeného mlýna v Kačici. Do místa, kde v krásné přírodě s potřebným zázemím můžete realizovat projektové dny, setkání pro pedagogy nebo ověřovat inovativní řešení v praxi. Ukázkou pro vás mohou být Výjezdy žáků z deseti pražských základních škol a víceletého gymnázia, které v průběhu září a října probíhali v Otevřeném mlýně v rámci projektu OPEN 58. 

Ve venkovní učebně s interaktivním panelem se žáci učili v rámci podpory demokratických procesů ve škole o veřejném prostoru. Ukázali si příklady dobré i špatné praxe a sami žáci si zkusili v týmech naplánovat proměnu pozemku okolo mlýna. Pro pestrost a získání informací o minulosti nebo současnosti pozemku, hledali schované indicie a luštili šifry po celém areálu mlýna. 

Na závěr se všichni sešli v příjemně vyhřáté jurtě a diskutovali a plánovali. Žáci i pedagogové odjížděli nadšeni a spokojeni, plni nápadů a chuti změnit něco ve svém okolí. Mohou využít získané znalosti a navrhnou proces proměny prostoru, který využívají ve škole, nebo jejím okolí…….

Rádi přivítáme v Otevřeném mlýně také vaše žáky při projektových dnech nebo pedagogy v rámci DVPP. 
 
Vybírejte z nabídky ITveSkole.cz, o.p.s. 
 
JSME TADY PRO VÁS
 
Kontakt: Martina Burleová, koordinátorka DVPP, e-mail: mburleova@itveskole.cz, mobil: (+420) 602 730 415